Tuoreet uutiset

30. Loka, 2018

Joulun kynttilä -yökonsertti 21.12.2018 klo 22 Kaalelan kirkko

Jo viidennen kerran Lauluyhtyen Tiernat järjestää perinteiseen tyyliin Joulun kynttilä -yökonsertin Kaarlelan kirkkossa. Tänä vuonna konsertissa vierailee Söderbacka-Matikainen Duo.
Kokkolalaisten muusikoiden, kitaristi Martin Söderbacka ja basisti Eevalotta Matikaisen, muodostama duo esittää monivivahteikasta, tunnelmallista ja voimakkaasti hetkessä elävää musiikkia. Duo säveltää omia kappaleita sekä sovittaa lainakappaleita omaan jazzahtavaan tyyliinsä. Yhtye ei kaihda rajojen rikkomista vaan pyrkii luomaan uutta ja kiinnostavaa taiteen ja musiikin ehdoilla.
Joulukonsertissamme duo mm. musisoi ja kommentoi omalla tyylillään Tiernojen esittämien perinteisten tiernapoikakuvaelman sävelien lomassa. Yhteisesityksenä kuullaan Jussi Chydeniuksen "Joululaulu",Konsta Jylhän "Joululaulu" ja Gruberin tunnelmallinen "Jouluyö, juhlayö".

25. Marras, 2017

Joulun kynttilä -yökonsertti 22.12 klo 22 Kaarlelan kirkko

Nyt Tiernojen yökonsertin voi oikeasti sanoa muodostuneen perinteeksi. Kolme kertaa aikaisemmin olemme epäuskoisina seuranneet Kaarlelan kirkkoon valuvaa ihmisvirtaa. Yökonsertille on todella ollut tilaus. Tänäkin vuonna voit alkuillasta laittaa kinkun uuniin ja sen paistuessa siirtyä klo 22 aikaan Kaarlelan kirkkoon kuuntelemaan perinteisiä ja vähän uudempiakin joululauluja. Tiernojen vieraina ovat tänä vuonna tenori Jouni Nikula ja urkuri Janne Salmela. Heiltä kuulemme mm. aina yhtä jouluisen: Adam "Helga Nacht".

13. Joulu, 2016

Kokkolan Tiernapojat ry:n perinne jatkuu...

Nyt on vuorossa jo kolmas JOULUN KYNTTILÄ yökonsertti keskiviikkona 21.12. Kaarlelan Kirkossa Kari Pappisen ja Kai Alestalon valmentamana.

Lauluyhtyeen ideana on nimenomaan tarjota ihmisille aivan joulun alla iltamyöhään klo 22.00 , joskus ehkä stressaavienkin jouluvalmisteluiden vastapainoksi levollinen hetki. Tunnelmallisessa Kaarlelan kirkossa on hyvä rauhoittua ja antaa itsensä levätä hyvän musiikin parissa. Aiempien konserttien runsas yleisö on yllättänyt Tiernapojat molemmilla kerroilla. Tämä osoittaa myöhäisen konserttiajankohdan tarpeellisuuden joulukonserttien laajassa valikoimassa.

Kokkolan Tiernapojilla on aina ollut joku vierailija konsertissa. Tällä kertaa Kokkolan debyyttinsä tekee Marita Kaakisen johtama lauluyhtye KUURA omalla osuudellaan sekä yhteisnumeroiden muodossa.

Konsertin ohjelmistossa kurkistetaan myös jo itsenäisyyden juhlavuoteen, mukana on perinteisten joululaulujen lisäksi hieman harvinaisempia sävellyksiä esimerkiksi; Einojuhani Rautavaaralta, Jaakko Linjamalta, Heino Kaskelta, Tauno Marttiselta ja Jaakko Löytyltä. Kantaesityksensä saa Kaikukoppa-sävellyskilpailusta poimittu Jori Männistön teos Luminietos ja konsertissa kuullaan myös Kaakisen sekä Pappisen omaa tuotantoa.

Kokkolan Tiernapojat ry on 90-luvulla Kamarikuoron miesäänistä alkunsa saanut vahvistettu aikuisten miesten tuplakvartetti ja nykyinen kokoonpano käsittää 10 laulajaa.

14. Helmi, 2016

Ollista Loordi ! Tiernat Skotlantiin !

Ympäripyöreitä vuosia juhlineelle Olli Peltoniemelle myönnetty Lordin arvonimi kunniakirjoineen luovutettiin juhlallisessa tilaisuudessa harjoitussalilla 12.2.2016. Samalla Peltoniemi sai omistuskirjan maapalstaan Skotlannin Dunans Castlen alueelta. Tiernat ovatkin tilanneet matkan Skotlantiin, Iso-Britaniaan 7.-14.7.2016. Matkan tarkoituksena on tutustua Peltoniemen maatilaan ja nauttia tilallisen kestityksistä. Majoituminen tapahtuu Edinburgin kaupungissa, josta Tiernaveljet tekevät matkoja ylämaille tutustuen paikalliseen maaviljelykseen ja panimotoimintaan. Konserttikiertueen laululliset kohteet selviävät kevään aikana. Manakeri Ossi Peltoniemi hoitaa aktiivisesti yhdenpitoa Ylämaille ja kotimaahan varalaulaksi pudottautunut Juha Nuottimäki huolehtii ja vastaa tranportteerauksesta.

Matkakokoonpano: Kari Pappinen, Pasi Hassinen, Heikki Kaasinen, Tapio Jukkola, Kimmo Järvelä, Esa Saari, Jaakko Ojatalo, Ossi Peltoniemi ja Kai Alestalo sekä laulavaan kokoonpanoon nostettu Jarmo Vähä-Ruona. Olli Peltoniemen osuus matkan tapahtumista ja osallistuminen ovat vielä hämärän peitossa.