Tämä laulullinen ilmestys, monista yhteyksistä ja estradeilta tuttu ´Tiernat´ on saanut alkunsa Keski-Pohjanmaan Kamarikuoron mieslaulajista joskus 90-luvun alkupuolella.

Tiernat oli alkuun raavaitten äijien pikkujouluihin kasattu kokoonpano, joka on sittemmin luonut itselleen poispesemättömän maineen mm. lukuisten kokkolalaisten yritysten ja yhteisöjen pikkujouluissa ja muissa tilaisuuksissa.  Ensimmäisen keikan tiernat tekivät aikanaan Medirex´in pikkujouluun joskus 90-luvulla. Tavaramerkkinä ovat olleet Tiernapoika-kuvaelmasta muokatut ja tilatut yrityskohtaiset libretot, keväiset viihdekonsertit sekä yhteistyö Kokkolan kaupunginteatterin kanssa, sen lukuisissa musiikkipitoisissa esityksissä. Kertaalleen on tiernojen erääseen yritys-librettoon liittyen tehty ulkopuolisen tahon toimesta lopulta aiheettomaksi todettu poliisin tutkintapyyntökin... 

Tiernojen taiteellisesta vastuusta ja ryhmän valmennuksesta ovat vastanneet  dir.mus. ´rautakansleri´ Kai Alestalo, alias Angry-Herb / Herbert von Unterhausen ja Keski-Pohjanmaan Konservatorion apulaisrehtori Kari Pappinen, jotka myös molemmat laulavat kokoonpanossa.

Tiernojen onneksi ja iloksi on konservatoriolla myös vuosien saatossa uskottu yhtyeen musiikilliseen toimintaan, jopa referaatti- ja harjoituskokoonpanona. Tämä   vuorovaikutus oppilaitoksen ja tiernojen kanssa on kantanut ansaittua hedelmää Kokkolan kuoro-, teatteri-  ja musiikkielämään.

Tiernat ovat olleet avustamassa Kokkolan kaupunginteatterin musiikkiteatteri tuotannossa mm. Kullervo (1989), Lintujen kokous (1994), Myrskypääsky (2000), Colorado Avenue (2002), Luistelijain kuningas (2005), Kiss Me Kate (2008), Piukat paikat (2010).

Seuraavat laulajat ovat läpäisseet ja sisäistäneet yhdistyksen vaativan filosofian:

1-tenorit: Kari Pappinen, Pasi Hassinen , Heikki Kaakinen
2-tenorit: Tapio Jukkola, Juha Nuottimäki
1-bassot: Esa Saari, Jaakko Ojatalo, Kimmo Järvelä
2-bassot: Olli Peltoniemi, Ossi Peltoniemi, Kai Alestalo

Varalla:  Jarmo Vähä-Ruona, Ranua since 2010
                      Aarre Polso, Kaustinen since 2012