Lauluyhtyeet Tiernat ja Kvarttia vailla Sahassa

Tulevana lauantaina 11.6 klo 18 kahvila Sahan kulttuurimiljöössä tapahtuu. Tiernat saa vieraakseen Rovaniemeltä kvartetin nimeltä Kvarttia vailla.

Syksyllä 25 vuotta täyttävä Tiernat ja Kvarttia vailla ovat koronahiljaisuuden vallitessa jo 2021 lähtien valmistelleet yhteistä konserttipläjäystä.

Lauantaina on vuorossa Kokkolan versio otsikolla ” Hiihtohuutoja, Helmiä ja Hittejä”. Ohjelmisto on taattua ja laadukasta Tierna-huumoria, ryyditettynä serenadeilla ja mm. Juice Leskisen kappaleilla.

Kvarttia vailla on tasokasta äijälaulua suoraan napapiiriltä. Ryhmä on reippaasti Tiernoja nuorempi kokoonpano ja se on syntynyt aidosta tekemisen tarpeesta Belcanto-kvartetin lehtolapsena yli viisi vuotta sitten. Ohjelmistossa heillä on myös kitarasäestyksellisiä kappaleita tyyliin ”Hello Mary Lou” ja ”Brother can you spare me a dime”

Siitäkin huolimatta, että talven selkä on taittunut, Lauluyhtye Tiernat esittää omassa ohjelmistossaan taiteellisen johtajansa säveltämän uudempaa karvapohjasuksimusiikkia edustavan teoksen ”Kaksi hiihtohuutoa Eino Leinon runoihin”!

 Konsertin juontaa ja emännöi kahvila Sahan ikioma sielu Outi Airola.
Yhteiskonsertti alkaa klo 18 ja sateen sattuessa, se tehdään samoilla hoodeilla sisätiloissa.

 
MENNYTTÄ AIKAA

 Joulun Kynttilä VIII yökonsertti

-Joulumusiikkia kynttilän valossa-

Kaarlelan kirkko 22.12.2021   klo 22

Tämä perinteikäs Lauluyhtye Tiernojen konsertti kulkee säveltäjänimien myötä tunnelmasta toiseen, aina sovitetuista tiernapoikalauluista perinteisten ja rakastettujen jouluklassikkojen kautta uusiin ja erilaisiin Markku Viitasaaren, Petri Laaksosen, Pekka Simojoen ja Juha Holman jouluteoksiin. 

Tiernoilla on tänä vuonna ilo musisoida oikealle yleisölle  yhdessä tuoreen Toivo Kuula- laulukilpailuvoittajan sopraano Minna-Leena Lahden sekä huippu-urkuri Matti Pohjoisahon kanssa. Heistä kummaltakin tullaan kuulemaan myös omia solistinumeroita.

Joulun tunnelmaan laskeudutaan Kaarlelan kirkossa  jo kahdeksatta kertaa   keskiviikkona 22.12. klo 22.00.

*********

Tiernat Wappupläjäys nyt myös YLE Areenassa. Petri Kuikan haastateltavana Kari Pappinen ja Ossi Peltoniemi. 

https://areena.yle.fi/audio/1-50827581

Soiva etävapputervehdys -Seikkailu Suntin varrella-

Vuosien saatossa lauluyhtye Tiernat on kiertänyt monena wappuna viihdyttämässä omalla wappupläjäyksellään kaupungin ravintoloissa sekä ollut ryydittämässä Raimo Vertaisen masinoimaa perinteistä harmonikka- ja muun wappukansan konserttia kaupungintalolla. Tiernoille on muun muassa näistä ansioista ja monivuotisesta yhteistyöstä Talviharmonikan kanssa kohdennettu musiikkipiireissä arvostettu ´Henkinen haitaristi´-sertifikaatti kera Sisu-pastillien.
Pandemiasta johtuen valtakunnassa on päällä yhä tiukat kokoontumisrajoitukset, laulu- ja tanssikielto ja konserttien järjestäminenkin on edelleen hankalaa. Lauluyhtye Tiernat ei kuitenkaan anna helposti periksi eikä ole tänä keväänä jäänyt koronakoloihin lamautumaan.
Wappukansaa ilahduttamaan ja hämmentämään on tehty musiikillinen noin 15 minuutin eeppinen etävapputervehdys, jossa yhtye harhailee kameran seuratessa perinteisen Wappumusiikin tahdissa seikkailukirjojen viisikon lailla pitkin Suntin vartta, aloittaen Brita Marian puistosta Hollyhaasta ja päätyen perinteiselle ”Taas Leivoset ilmassa” soiden vapun laululavalle Länsipuistoon.
Käsikirjoituksen seikkailuun on laatinut tunnettu J.J.Random ja kokonaistaideteoksen on ohjannut lähellä Oscarpystiäkin ollut W.Ho.Knows. Äänitys, kuvaus ja editointi on luotettavaa paikallista lähiluomu-laatua. Soivassa tervehdyksessä kuullaan mm. P.J Hannikaisen, Henry Mancinin, Fredrik Paciuksen, Henrin Otto Donnerin sekä Juha Holman musiikkia. Solistina toimii Kaustarin kultakurkku Pasi Hassinen. Musiikinjohdosta vastaa Kari Pappinen ja taiteellisena Yli con Trollina on toiminut aina tiukka ja taitava Herbert von Unterhausen. ( toim. huom: on valokuvassa ainoa, joka seuraa johtajan kättä…..)
Vapputervehdys on nähtävissä, kuultavissa ja koettavissa keskiviikkoillasta alkaen konservatorion YouTube-kanavalla.

 

 

 

"Maamme" -laulun sävelin toivotamme teille kaikille Onnellista ja turvallista Uutta vuotta 2021 !

Maamme (säv. & san. J.L.Runeberg)

Joulun kynttilä VII -yökonsertti 2020

JOULUN KYNTTILÄ VII -yökonsertti ti 22.12.2020 klo 22

Koronanpandemian johdosta striimattu konsertti on kuunneltavissa Keski-Pohjanmaan konservatorion YouTube-kanavalla. Konsertin tuotto on lahjoitettu Hyvä Joulumieli -keräykseen 2020. Konsertti alkaa nauhan kohdasta 10:00.

Lauluyhtye Tiernat goes Berlin 2010